Îndrăznește!

“Îmi doresc să, mi-ar plăcea să, m-aș bucura să, DAR DACĂ…”

“Îmi doresc să cer o mărire de salariu, dar dacă voi fi refuzat? Nu aș putea să îndur umilința asta. Prefer să tac. Sper că mi se va propune de la sine mărirea asta de salariu pe care o merit de mult timp.”

“Mi-ar plăcea să încep propriul business. Mă pricep foarte bine la ceea ce fac, dar dacă nu voi reuși să mă descurc? Nu am experiență de antreprenor, sunt multe lucruri de învățat. Dacă voi da greș? Dacă îmi voi dezamăgi familia? Nu aș putea să fac față eșecului.”

“Îmi place foarte mult fata asta/băiatul ăsta. M-aș bucura foarte mult să ajungem să ne cunoaștem mai bine, dar dacă el/ea nu mă place? Nu aș putea suporta să aflu că nu vrea să mă cunoască. Mai bine îmi văd de treaba mea.”

De ce oare de cele mai multe ori gândesc oamenii așa? Oare nu doare mai mult un regret de o viață decât o eventuală dezamăgire de moment? Multe studii arată că cele mai mari regrete ale oamenilor aflați la sfârșitul vieții nu sunt aproape niciodată legate de lucrurile pe care le-au făcut. Aproape întotdeauna, la final, oamenii ajung să sufere din pricina lucrurilor pe care și-au dorit foarte mult să le facă, dar nici nu au încercat.

Dacă încerci și lucrurile nu merg așa cum ți-ai dorit, nu este grav. Orice cale închisă ne obligă să găsim o alta, mai potrivită nouă, pe care vom putea să mergem mai departe. Orice pleacă din viața noastră lasă loc pentru  ceva mai bun.

Deși pe moment doare, tot ce nu ne reușește așa cum ne-am dorit, ne ajută să învățăm, să creștem și ne conduce pe drumul cel mai bun. Este imposibil să trecem prin viață fără astfel de momente. Uneori obosim, dar oricâte ocolișuri, suișuri și coborâșuri întâmpinăm, cu fiecare pas, ajungem mai aproape de noi înșine. Nu există nicio altă întâlnire mai importantă decât cea cu Sinele.

Dacă în inima ta simți că ce îți dorești este bine și corect, atunci nu poate fi greșit pentru nimeni altcineva, chiar dacă inima te conduce uneori pe un drum închis. Ea este înțeleaptă. Te duce întotdeauna acolo unde ai cea mai mare nevoie să fii.

Respiră, ai încredere și vei ști ce ai de făcut, indiferent de răspunsul primit de la ceilalți. Singurul răspuns care contează cu adevărat este al tău.

“Îmi doresc să, mi-ar plăcea să, m-aș bucura să…” Și voi face asta. Cu credință deplină în mine, în inima mea și în viață. Indiferent de rezultat.

Și dacă o să iasă bine? 🙂 Cele mai reușite descoperiri, relații și proiecte ale oamenilor se întâmplă numai atunci când îndrăznim.

Îndrăznește!