De unde poți comanda online fructe și legume proaspete, alimente și cele de trebuință. Iată aici mai multe variante:

    Stai acasă. Protejează-te pe tine și pe ceilalți. Comandă cele de trebuință online, dar numai ce îți este necesar.  •   Martie, 2020

“Bine, bine, stau acasă, am ceva provizii, dar ce fac mai departe? Cum procur legume, fructe, verdețuri, alte alimente, săpun, șampon și cele de trebuință?”

Zilele acestea am discutat mult despre cât de important este să stăm acasă. Am discutat mult și despre cât de importantă este o alimentație echilibrată în această perioadă. Tot vorbind cu ai mei, care nu sunt deloc obișnuiți să comande alimente online (de fapt nu sunt obișnuiți să cumpere mai nimic online), mi-am dat seama că ar fi de folos un articol în care să adun mai multe variante de site-uri de unde se pot comanda verdețuri, fructe și legume proaspete, alte categorii de alimente și cele de trebuință traiului zilnic.
Chiar dacă nu am avut până acum obișnuința shoppingului online, acum este cel mai bun moment pentru a învăța și nu avem nicio scuză să spunem că nu putem. Putem, că nu-i greu deloc. Dacă putem folosi Facebook, putem să facem și comenzi online. Este floare la ureche. 🙂 Parol!

M-am gândit să adun aici mai multe variante la care putem apela pentru cumpărături online.

Noi stăm acasă, comandăm online și primim cumpărăturile la ușă. Sperăm să funcționeze bine în continuare serviciile de curierat. E important să folosim plata online (cele mai multe magazine permit asta), întrucât majoritatea firmelor de curierat nu mai încasează numerar și livrează fără contact direct între curieri și destinatari, pentru a proteja astfel pe toată lumea.

Din pricina situației actuale și a numărului de comenzi online din ce în ce mai mare, aproape toate site-urile înregistrează timp de livrare mult mai mare decât de obicei și este posibil ca unele produse să nu fie disponibile. De aceea, este recomandat să cumpărăm numai ce ne este cu adevărat necesar și să ne planificăm din timp cumpărăturile.

Multe sectoare economice vor suferi pierderi uriașe peste tot în lume. Orice sector care prosperă acum poate să fie de mare ajutor ulterior. Este indicat să cumpărăm cât mai mult de la producătorii locali, pentru a ne susține economia.

Iată ce variante am găsit pentru cumpărături online (click pe denumiri pentru acces direct la site-ul respectiv):

Fructe, legume, verdețuri și alte alimente:

  • NASUL ROȘU. Au fermă proprie, ecologică, de unde aduc legume și fructe de sezon, dar lucrează și cu parteneri din România și din alte țări, astfel încât găsiți la ei bunătăți variate, precum: cartofi, morcovi, varză, ceapă, roșii, mere, pere, avocado, lămâi, portocale, etc.
  • MICROGREENS. Sunt cel mai mare producător de microplante din România, dar lucrează și cu diverși parteneri, oferind o varietate de produse proaspete, cum ar fi: microplante, salate, morcovi, cartofi, ceapă, roșii, lămâi, portocale, mere, etc.
  • LEGUME FERICITE.  Găsiți aici produse marcă proprie, românească, “Legume fericite”, precum ceapă uscată și verde, păstârnac, verdețuri, salate, urzici, varză murată, suc de roșii, diverse conserve, etc. Tot aici sunt disponibile și produse de la diverși parteneri: legume, citrice, dulciuri și altele. Conform site-ului legumeFericite.ro, se aplică regula de livrare fără contact. Se plătește online, apoi sunteți anunțați cu 20 de minute înainte de livrare și vi se lasă produsele la ușă.
  • BIOSHOP ROMANIA. Conform site-ului bioshopromania.com, aici găsiți “produse naturale realizate în gospodăriile țărănești sau ferme tradiționale urmând motto-ul “for a beautiful life””. Am văzut aici multe produse ecologice sau bio: legume uscate (fasole), miere, propolis, zacuscă, suc de roșii, dulceață, compot, dulciuri, vin, palincă și altele.
  • HOINAR ALIMENTE NATURALE  oferă produse cu “procesare minimală”, concentrându-se pe sprijinul producției locale.
    Ei “hoinăresc” în fiecare săptămână căutare de alimente precum: carne, lactate, pește, pâine artizanală, miere, făină, uleiuri, oțet, dulciuri, ceaiuri, etc, pe care le vând pe site-ul lor.
  • OBOR 21 spune că prin produsele pe care le pun la dispoziție, poți “savura rezultatul a 2000 și mai bine de ani de experiență în creșterea cu suflet a animalelor de gospodărie. În nordul Moldovei animalele cresc în vânt, în soare și ploi, libere să se desfete cu aromele pășunilor verzi.” Comercializează carne de mânzat, miel, ied, oaie, capră.
  • DRIEDFRUITS. De aici puteți comanda atât fructe uscate (curmale, smochine, stafide, diverse tipuri de nuci și semințe, etc), cât și orez, paste, uleiuri alimentare (de la ulei de cocos la ulei de măsline și multe alte tipuri de ulei), cereale, linte, quinoa, suplimente alimentare naturale, etc.
  • NATURALIA. Aici sunt multe produse eco: legume și fructe proaspete, fructe uscate, condimente, ouă, mezeluri, cafea și ceaiuri, băuturi eco, uleiuri, dulcețuri, creme tartinabile, dulciuri, etc.
  • MEDITERANEA. Magazin online cu produse grecești: ulei de măsline, măsline, leguminoase, paste făinoase, pește conservat, ciuperci conservate, ceaiuri, cafea, oțeturi, produse cosmetice, uleiuri esențiale, etc.
  • BAKKER. Aici găsiți o mare varietate de legume și verdețuri proaspete, dar și multe semințe și bulbi de legume, flori și plante aromate pe care le puteți planta în grădină sau în ghivece.
  • TOHANI ROMANIA. România produce multe vinuri extraordinare. Am fost la Tohani la petrecerile de toamnă din via lor și am descoperit un loc superb, cu oameni inimoși.  Au un magazin online unde găsiți o mare varietate de vinuri și am văzut că dacă te înscrii pe site-ul lor, primești 25% discount la prima comandă. Chiar dacă vă place vinul, consumați responsabil. 🙂
  • DOSE CAFE. Este o cafenea mică, situată pe Calea Dorobanți nr. 56. Acum depind și ei de vânzările online, la fel ca toate business-urile. Găsiți pe site-ul lor diverse tipuri de cafea boabe, ciocolată pentru prepararea ciocolatei calde, echipamente pentru preparat cafea, diverse băuturi tonice eco și rețete, evident, tot pentru cafea. 🙂
  • CRAFT BEANS. Cafea vietnameză.
  • CAFEO,  KFEA, ESPRESSOCAFE (specializați pe cafea boabe pentru espressor), COFFEE PLACE, SAVEO, ARTA CEAIULUI, JOY CAFFE, LIVADA CU CEAI, CAMERA DIN FATA, ESENSIS.  Sunt furnizori de cafea și/sau ceaiuri și echipamente de specialitate, care oferă mai toate brandurile cunoscute și mai puțin cunoscute din domeniu. Unii oferă în plus diverse dulciuri și alte produse.

Produse de îngrijire corporală:

  • FARMEC. Producătorul român Farmec are o gamă variată de produse de îngrijire corporală, de la săpunuri, șampoane și tot felul de creme, până la truse de machiaj și lac de unghii. Aici găsiți și produse Gerovital și Aslavital. Tot pe site-ul farmec.ro găsiți și produse de curățenie pentru casă, detergenți de vase și de rufe, chiar și insecticid.
  • GEROCOSSEN. Producătorul român Gerocossen propune o gama amplă de produse cosmetice, concentrându-se asupra îngrijirii corpului, a tenului și a părului. Iată ce aflăm despre ei de pe site:  “Încă de la început ne-am dorit să creăm produse unice, care să capteze din plin proprietățile benefice ale plantelor și elementelor naturale pe care se bazează.”
  • NOTINO. Pe lângă parfumuri scumpe, sunt aici disponibile foarte multe produse cosmetice de la branduri cunoscute la prețuri mici, pentru îngrijirea pielii, părului (inclusiv vopsea de păr pentru vopsit acasă și vopsea de păr profesională), șampoane obișnuite și profesionale, etc

Produse pentru casă și grădină:

Produse diverse: alimente, uz obișnuit (hipermarketuri online):

  • MEGA IMAGE SUPERMARKET ONLINE. Spune așa: “Fă-ți cumpăraturile online rapid, comod și sigur de la Mega Image. Găsești tot ce îți trebuie în gospodărie la prețuri avantajoase. Livrarea la domiciliu se va face oriunde în țară, iar clienții pot alege ziua și intervalul orar pentru livrarea produselor. Ridicarea de la punctele Mega Image selectate se va face în intervalul de funcţionare a fiecărui magazin Mega Image.”
  • CARREFOUR ONLINE. Mesajul Carrefour referitor la această perioadă (azi, 22.03.2020), este asemănător cu al tuturor site-urilor de profil: “Din cauza volumului mare de comenzi este posibil să apară întârzieri la livrarea comenzilor plasate. Te asigurăm că facem tot posibilul pentru a onora în mod eficient toate comenzile.”
  • EMAG SUPERMARKET.
  • CORA.
  • CUMPARATURI ONLINE.
  • HOMEMARKET.
  • BACANIA CONSTANTIN.
  • MEGAMARKET.
  • DELIVERYMAN.

Eu am făcut o selecție care sper să fie de folos prin faptul că reunește într-un singur loc mai multe opțiuni. Există foarte multe alte magazine online cu diverse categorii de produse, pe care le puteți accesa pentru comenzi.

Toate magazinele fac apel la înțelegere și la chibzuință. Aveți înțelegere față de ei și față de livratori, comandați doar cât aveți nevoie și limitați la maximum risipa. Cumpărați cât mai mult posibil produse locale și susțineți business-urile locale, pentru a ajuta economia națională. Nu din aroganță, ci pentru că în contextul actual, în viitorul apropiat și nu numai, vom fi nevoiți să ne bazăm din ce în ce mai mult pe noi înșine, iar asta va fi valabil pentru majoritatea indivizilor, comunităților și statelor.

Este foarte important să conservăm resursele existente și să ne revizuim drastic stilul de viață. Nu ne mai permitem să rispim nimic, nici din punct de vedere material, nici din punct de vedere moral.

Stați acasă, aveți grijă de voi, de ceilalți și de mama natură.

Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această încercare și să învățăm acum să fim mai buni, mai iubitori, mai înțelepți și mai responsabili cu viața noastră și a celorlalți.