Project Description

Figurative Speech

Expoziție personală de pictură a artistului american Sergio Gomez la Muzeul de Artă din Cluj

“Figurative Speech”

În mai-iunie 2018 am avut privilegiul și bucuria de a curatoria expoziția personală de pictură, “Figurative Speech”, a artistului american de origine mexicană Sergio Gomez la Muzeul de Artă din Cluj.

A lucra cu un artist de calibrul lui Sergio, care la rândul său are la activ numeroase proiecte curatoriale și antreprenoriale impresionante, a fost o oportunitate extraordinară pentru care sunt nespus de recunoscătoare.

  • Pictură contemporană

  • Artă figurativă

  • Proiect curatorial

  • Muzeul de Artă din Cluj, România

  • Colaborare internațională: România / USA

Figurative Speech

Pe 16 mai 2018, la Muzeul de Artă din Cluj a avut loc vernisajul expoziției personale “Figurative Speech”, semnată de artistul american Sergio Gomez.

Curatorii expoziției au fost Anca Negescu și Dan Octavian Breaz.

Figurative Speech” a reunit în jur de 50 de lucrări ale artistului american din Chicago și a fost deschisă publicului până pe 10 iunie 2018.

Sergio Gomez este artist plastic, director de expoziții și curator al prestigiosului Zhou B. Art Center din Chicago, director al 33 Contemporary Gallery Chicago, corespondent al revistei “Italia Arte”, lector la South Suburban College și co-fondator al programului internațional Art NXT Level.

Sergio Gomez a avut expoziții personale în SUA, Italia, Mexic și Austria (Viena) și a participat la numeroase expoziții de grup în SUA, Spania, Suedia, Egipt, Regatul Unit, Korea, Mexic, etc. Are lucrări în numeroase colecții private și în colecții ale unor muzee precum Muzeul Național de Artă Mexicană (Mexic), MIIT Museo Internazionale Italia Arte (Italia), Brauer Art Museum (SUA), etc.

  • Artă figurativă

  • Pictură contemporană

  • Colaborare artistică internațională România/SUA

Colaborare internațională
Artă contemporană figurativă
Pictură contemporană
Muzeu de artă

“Figurative Speech”

50 de lucrări ale artistului american de origine mexicană, Sergio Gomez la Muzeul de Artă din Cluj.