Florile din grădină

A fost odată ca niciodată, pe când se potcovea puricele la un picior cu nouăzeci și nouă de oca de fier și s-arunca în slava cerului de ne aducea povești, un om care avea o grădină.

Și omul nostru se-ngrijea de grădina lui după cum avea inimă și pricepere.

Straturile de flori cele mai mândre erau cele care-i erau omului cele mai dragi. Le plivea, le uda cu apă vie și în timp ce făcea lucrul său, cânta cum știa el mai frumos. Oricât era de obosit, nu era zi de la Dumnezeu să nu își facă niscai timp pentru ele.

Florile simțeau, se bucurau și-l răsplăteau din belșug cu miresme, culori și forme ce păreau că-s rupte din rai.

Mai erau și alte flori în grădina cu pricina. Florile astea, deși tare frumoase, nu-i atrăgeau prea mult atenția omului. Din când în când, pe unele dintre ele le mai îngrijea, dar nu mereu.

Oricât de mult și-ar fi dorit florile să se desfacă în toată splendoarea lor, fără atenția, iubirea și grija omului lor, nu aveau forța să o facă, precum suratele lor mai norocoase. Trăiau și ele, dar erau cam pricăjite.

Se aflau pe-acolo și câteva flori de care omul a uitat complet. L-au tot chemat și au tot sperat că omul lor drag își va aduce-aminte și de ele, însă-n zadar.

Era prea ocupat cu ale vieții și în răstimpul scurt pe care îl croia pentru grădina lui, se ocupa numai de ceea ce-i păsa mai mult.

Au rezistat cât au putut florile omului uitate, dar vremea a trecut și bietele de ele,  stoarse de vlagă, s-au mistuit de sete și de dor.

Și-am încălecat pe un mărăcine să m-asculte orișicine.

Narcise albe din grădina mea. Fotografia este făcută de mine.

Fiecare dintre noi are o astfel de grădină. Florile sunt aspectele vieții noastre: fiecare dintre relațiile noastre, carieră, sănătate, pasiuni, talente…

Tu ce flori îngrijești cel mai mult?

___________________________________________

©Anca Negescu

Dacă ți-a plăcut ce ai citit, te invit să te abonezi, ca să primești gratuit pe email noile articole de pe blog.

Te invit să share-uiești acest articol cu cei cărora crezi că le-ar putea fi de folos.

Dacă vrei să afli despre bijuteriile-talisman cu simboluri vindecătoare create de mine, te invit pe site-ul Curandera Jewerly.

Mulțumesc pentru prezență și te mai aștept pe aici. 😊

Cu drag,

Anca